از بین بردن بوی بد چاه

از بین بردن بوی بد چاه

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که از کفشوی خانه، ظرفشویی یا چاه توالت بوی بدی به مشامتان برسد. بله، بوی بد چاه؛ خیلی از افراد هستند که با این مشکل رو به رو هستند و به دنبال راهی برای از بین بردن آن هستند. راههای مختلفی را امتحان میکنند ولی به نتیجه مورد نظر نمیرسند. در این مقاله ما قصد داریم راههای مناسب و بی خطر برای از بین بردن بوی بد چاه را به شما آموزش دهیم.

 

علت بوی بد چاه فاضلاب

وقتی فاضلاب از طریق لولههای فاضلاب وارد چاه می‌شود، پس از گذشت مدتی طولانی، باکتریهای موجود داخل چاه شروع به تجزیه فضولات و مواد داخل فاضلا میکنند و در پس از انجام این فرآیند، گازهایی مثل آمونیاک، سولفید هیدروژن (هیدروژن سولفوره) و متان تولید میشود که به "گازهای سپتیک" معروف هستند. این گازها بسیار سمی هستند و غلظت زیاد این گازها باعث خفگی و مرگ انسان میشود. اما مقدار ناچیز آن در بیرون از چاه فقط حاوی بوی بد بوده و باعث آزار و اذیت انسان می شود.

این گازها پس از تولید به سمت بالای چاه حرکت میکنند و در نهایت از چاه خارج میشوند و درون توالت یا ظرفشویی ایجاد بوی بد و نامطلوبی میکنند. در بعضی از مواقع این بو مانند بوی تخم‌مرغ گندیده است.

 

شترگلو (سیفون)

شترگلو یا همان سیفون، لوله‌ای خمیده کمی شبیه مَد یا کلاهِ حرف «آ» است که در زیر سنگ توالت کار گذاشته می‌شود و جلوی خروج گازهای چاه را از درون چاه میگیرد. برای این که این کار را به خوبی انجام دهد باید همیشه درون آن از آب پر باشد. وقتی درون شترگلو پر از آب باشد، گازهای خروجی از چاه به محض رسیدن به شترگلو با برخورد به آب داخل آن، درون آن آب حل شده و دیگر چیزی از آنها باقی نخواهد ماند. اگر داخل شترگلو آب وجود نداشته باشد، گازهای داخل چاه امکان خروج از آن را دارند و معمولا دیده میشود که با وجود شترگلو باز هم چاه بو میدهد. در این صورت باید مقداری آب داخل آن ریخت تا بتواند وظیفه خود را به خوبی انجام دهد.

 

فلاش تانک

اگر چه شترگلو جلوی نفوذ گازهای چاه را میگیرد اما جلوی خروج فضولات و مواد زائد داخل خود را هم میگیرد و فضولات را داخل خود نگه می دارد. این مواد داخل شترگلو بمانند خود باعث تعفن و ایجاد بوی بد میشود. این مواد باید پس از هر بار استفاده از توالت یا ظرفشویی از داخل شترگلو خارج شده به داخل چاه بروند. فلاش تانک این کار را به خوبی انجام میدهد. اگر پس از هر بار استفاده از توالت از فلاش تانک استفاده کرد فضولات داخل سیفون به طرف چاه هدایت شده و دیگر ایجاد تعفن نمی کنند.

وقتی حجم و غلظت گازهای چاه زیاد شود و مقدار زیادی از آنها داخل آب شترگلو حل ‌شده باشند، آن آب نیز بد بو شده و کار گازهای چاه را در بیرون از چاه انجام میدهد. برای برطرف کردن این مشکل باید پس از مدتی آب داخل شترگلو را عوض کرد. فلاش تانک برای این کار نیز بسیار مناسب است.

 

عدم استفاده از نفت

برخی افراد فکر میکنند با ریختن نفت داخل چاه، بوی بد آن از بین میرود اما چنین نیست. ریختن نفت داخل چاه باعث از بین رفتن باکتری‌های داخل چاه می شود که و عمل تجزیه فضولات و مواد زائد را بر عهده دارند. با نابودی این باکتریها فضولات داخل چاه دیگر تجزیه نشده، در داخل چاه انبار می شوند و در نتیجه باعث گرفتن راههای نفوذ آب به داخل زمین شده و چاه پس از مدتی پر می شود. آبهای داخل چاه پس از مدتی درون زمین جذب می شود، اما درصورت نبود باکتریهای چاه و انبار شدن فضولات در کف چاه دیگر امکان نفوذ آب به داخل زمین نبوده و آب نیز مانند فضولات داخل چاه انبار میشود. آن وقت باید به فکر تخلیه چاه و لایروبی چاه بود.

در شبکه فاضلاب هم موضوع به همین صورت است. با ریختن نفت داخل فاضلاب، اگر چه فاضلاب مانند چاه پر نمیشود و نیازمند تخلیه نیست اما باعث نابودی باکتریهای فاضلاب شده و در عمل تصفیه فاضلاب اختلال (هر چند ناچیز) ایجاد میکند.

اگر چاه فاضلاب بر اثر این مشکل پر شده باشد استفاده از مواد شیمیایی برای باز کردن چاه، روش مناسب و کارسازی نیست. ضمن اینکه بخار تولید شده توسط این مواد ضررهای بدی برای محیط زیست داشته و ترکیب شدن آن با گازهای داخل چاه میتواند خطرناک باشد.

چاههای پر شده، فقط با تخلیه چاه، لایروبی چاه و کف تراشی چاه مانند روز اول میشود. استفاده از پمپ‌های لجن‌کش مخصوص تخلیه چاه روشی مناسب برای لجن کشی و تخلیه چاههای پر شده است.

 

سیل (Seal) کردن خروجی فاضلاب

سیل (Seal) کردن یعنی آب‌بندی و درزگیری کردن اطراف دیچه خروجی فاضلاب. اگر بخواهید گازهای فاضلاب از ظرفشویی یا لباس‌شویی به داخل آشپزخانه‌ نفوذ نکند و باعث تعفن درون فضای خانه نشود، باید بین لوله خرطومی خروجی فاضلاب دریچه چاه‌ را به وسیله چسب یا خمیر درزگیر، کاملاً بپوشانید تا از ورود گازهای فاضلاب به داخل خانه جلوگیری کند.